Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström skrällde på DM-milen i Tierp

Rexåkaren Kalle Ekström svarade för en prima skräll när han tog hem DM-guldet på den korta avdelningen. Herrarna körde en mil i slingorna vid Vegavallen i Tierp.

Annons

Favoriterna Stefan Ekman Strömsbergs och hemmaklubbens Emil Eriksson fick finna sig i att bli frånåkt på det andra varvet.

Sammantaget ställde 151 åkare upp i mästerskapet som avgjordes i den fria stilen.

– Ja, visst är jag också själv överraskad. Förra säsongen körde jag bara ett lopp, sa Kalle som gjorde ett väldisponerat lopp. Han hade en tredje plats när åkarna varvade inne på Vegavallen.

Bästa tiden då hade Emil Eriksson, men han fick alltså ge sig på det andra varvet. Men en tappad truga var väl lite olyckligt för Tierpsåkaren.

– Ja, jag tappade ena truga på andra varvet och eftersom det var löst bredvid spåret så fick jag inte det rätta fästet, sa Emil efter målgång.

Några hemmasegrar blev det inte i kampen om DM gulden. Men i allra yngsta ficklassen åkte Tierps Ebba Eriksson bäst.

DM tävlingarna gällde från 11-12 klasserna och äldre.

Månkarbos unga talang 14-åriga Julia Lövström, körde hem guldet i klassen D 13-14.

– Jag har redan kört flera tävlingar, i Häverödal, Bollnäs, Storvreta och Bålsta och det har gått bra, sa Julia som slog tvåan Lina Sjöberg med 22 sekunder. Sara Ingard Rex tog bronsplatsen.

Storvretas Karl Grywenz i klassen H 13-14 verkar vara i fin form. Han vann förra helgen klart i Storvretaloppet och nu blev det DM guld med en segermarginal om nära halvminuten före klubbkompisen Gabriel Söderqvist.

I åldern 15-16 för både tjejer och grabbar plockade Alva Sköld Häverödal och Johan Lünning Bålsta hem den ädlaste medaljen.

De båda systrarna Karlsson Elin och Alva, som båda går på skidgymnasiet i Sveg och tävlar för OK Borgen, har ännu inte hittat formen.

– Tyvärr sprang jag in en dörr och slog huvudet så jag fick göra ett träningsuppehåll för några veckor sedan. Men jag kommer igen, menade Elin efter andraplatsen i juniorklassen. Alva som klagade över ryggont fick också ge sig för Cordelia Melén Olsson i klassen D 17-18. Julia Angelsiöö tävlande för Storvreta, tog hem guldet i juniorklassen.

Redan välmeriterade Oliver Angelsiöö Storvreta vann stort i juniorklassen (H 17-18). Han hade en segermarginal om hela dryga sex minuter(!).

– Jag kör också i Knutby och hoppas kunna plocka ytterligare ett DM guld, sa Storvretaåkaren efter det imponerande loppet i Tierp.

Damernas DM lopp blev som vi tippat en uppgörelse mellan Tierps Caroline Ström och Pernilla Söderqvist tävlande för Bälinge.

Pernilla drog det längsta strået den här gången.

Mer läsning

Annons