Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus Hellner ställde in loppet – blev pappa för andra gången

/
  • Marcus Hellner ställde in lopp i helgen - han blev nämligen pappa för andra gången.

Annons

Skidåkaren Marcus Hellner blev tvåbarnspappa i helgen. Han och sambon Anna Tjuoiki har sedan tidigare dottern Tuva. Nu är de föräldrar till två flickor.

I lördags vann han Dundret Runt i Gällivare över 50 kilometer, och skulle på söndagen ha tävlat i Dundret Runt Skate på rullskidor. Men Hellner ställde in det loppet sedan han under natten till söndagen blivit pappa för andra gången, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

– Det var den roligaste strykningen som vi kunde få. Hela arrangörsstaben och startfältet skickar sina hjärtligaste gratulationer till hela familjen, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för Sportevent Gällivare Lapland.

Vann loppet i Gällivare gjorde Robin Norum, IFK Umeå.

"Det gick riktigt bra i dag och kändes stabilt i åkningen, jag gjorde ett ryck i de första backarna och kunde gå ifrån. Det hade nog blivit betydligt tuffare om Hellner hade kört, nu var det en ganska lugn och kontrollerad resa", säger han i ett pressmeddelande.

Hellner, som har haft en tung säsong med idel sjukdomar som gäckat, började och avslutade sin världscupsäsong med en tredjeplats i Canmore i Kanada.

Mer läsning

Annons