Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rex skidåkare kommer vältränade

/

– Vi kämpar på, men har tappat ett tiotal åkare i ungdoms- och juniorgrupperna.
Men IK Rex skidåkare, under ledning av härligt kämpande Pär Ohlström, har ändå ett 25-tal med på träningarna, som man hemma vid Ottarborg kör tre gånger i veckan och har haft träningen i gång under hela hösten.

Annons

– Vi har faktiskt också kunnat åka på snö vid Ottarsborg två gånger den här säsongen. Men naturligtvis saknar vi nu snö och ska vi se framåt så måste det till en anläggning för konstsnö om skidsporten ska kunna hävda sig, understryker Ohlström ,som under många år basat för skidåkarna i IK Rex.

Självklart är det motigt som det ser ut den här säsongen. Så här långt i nuläget är det barmarksträning som gäller. Det blir tråkigt i längden även om ungdomarna är duktiga och ställer upp vecka efter vecka.

- Ja, men är det härligt att se ungdomarnas stora glädje när dom kommer på snö. Vi har haft snöläger både vid Bruksvallarna och i Orsa Björnklitt, berömmer Ohlström.

I de yngsta grupperna där talangerna är mellan sex och tio år, har klubben varje vecka ett 15-tal i gång med löpträning och stavgång.

Men skulle vädret slå om och det blir en snörik vinter i Norduppland, så kommer även den skaran att öka en hel del.

I tränarjobbet har Pär Ohlström fin hjälp av kvartetten Anders Hägglund, Jonas Karlberg, Marcus Wretling och Sofi Andersson.

På ungdomssidan kan Rex vänta sig mest av Carl Ingard 18, David Sundqvist 16 och Ludvig Sandberg i klassen för 15 åringar.

På flicksidan pekar Ohlström på syskonen Johanna 16 och Sara Ingard 14 år.

Dessa ungdomar verkar vara de som satsar mest inför den här säsongen och kan komma att slåss om pallplatser när DM - tävlingarna ska körs.

Att klubben sett till att talangerna ska kunna komma vältränade talar väl fyra utombys läger för. Två snöläger Bruksvallena och Orsa Grönklitt, därtill barmarksläger i Idre och Falun.

Kommer det nu bara snö på hemmaplan så kan säkert klubbens talanger finns med högt uppe i prislistorna när det inbjuds till tävlingar.

På seniorsidan finns det också en trio som säkert vill ha ett ord med i laget när det blir tal om medaljer. Trion Erik Ohlström, Magnus Björk och Fredrik Björk har ju tidigare visat hög kapacitet.

Klubben har också ett 30-tal anmälda till Vasaloppet fram i mars.

I tävlingsprogrammet finns också ett eget arr inbokat. Det är Rexaracet som är inplanerat till mellandagarna närmare bestämt den 27 december. Men så var det den stora frågan OM det då finns snö tillräckligt. I nuläget är det grön it slingorna runt Ottarsborg.

- Ja, men vi har ett till skidarr inbokat och det är supersprint - tävlingen fram i maj i samband med det 48:e Ottarsloppet. Kommer det bara snö i vinter så lagrarv i vanlig ordning snö som vi sedan plockar fram till Supersprinten, hälsar Pär Ohlström, som också riktar en vädjan till Tierps Kommun om att tänka på skidåkarna i regionen och anskaffa en anläggning för konstsnö.

Mer läsning

Annons