Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksframgångar för Gästriklands skidungdomar

/
  • Några av Gästrikelagets skidungdomar testar spåren i Folksam cup, Sveg.

De senaste två helgerna har riksfinalerna i ICA cup och Folksam cup gått av stapeln. Och det blev en hel del framgångar för Gästrikeåkarna.

Annons

Gästrikland hade ett dussin tävlande skidungdomar både på ICA cup som Folksam cup. Bredden saknades för att vara med i toppen av distriktskampen, men flera av ungdomarna kan individuellt vara med i Sverigetoppen och kriga.

I finalen av ICA cup i Ulricehamn vann Saga Fältenhag sprinten i F14 på ett imponerande sätt. Kalle Georgsson körde även han mycket starkt på sprintdistansen och slutade tvåa i H13.

Fältenhag var även fyra i både distansen och skicrossen. Georgsson blev åtta i skicrossen och nia i distansen.

Josefin Lindström slutade 12:a på distansen och blev 15:e på sprinten i F14. Linn Palmberg åkte mycket bra på distansen och slutade tia i F13.

Under sista dagens stafetter och slutade Gästrikland på en fin 4:e plats i den korta stafetten medan Dalarna segrade i distriktskampen. Ulricehamn bjöd på fint arrangemang och nästa år kommer orten att stå värd för världscuptävlingar.

I Sveg tävlade samtidigt 15-16 åringarna i Folksam cup och där lyckades Louise Lindström knipa två pallplaceringar i D16.

Hon blev trea i både sprinten och jaktstarten. Ella Georgsson i D15 kom 13:e på jaktstarten och 17:e i sprinten. Elsa Wallin, även hon i D15, blev 15:e i både sprinten och distansen.

Anton Mäkinen H15 var 18:e i distansen. Emil Danielsson H15 var 19:e i sprinten. Tävlingarna genomfördes i strålande vinterväder och Jämtland/Härjedalen tog hem distriktskampen. Nästa stora mål för 15-16 åringarna är ungdoms-SM som går i Boden 11-13 Mars.

Mer läsning

Annons