Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver-Stina sjuk – då får Maria från Gävle chansen i världscupen

/

Stina Nilsson missar helgens världscuptävlingar i Lillehammer.
Då får Maria Nordström från Gävle plötsligt chansen.

Annons

Det är halsont som stoppar Stina Nilsson som blev sensationstvåa i världscuppremiären förra helgen.

Därför får 24-åriga Maria Nordström, med Gävle SK, som moderklubb åka först och främst lördagens skiathlon i Lillehammer.

Maria kör sedan förra säsongen för Ulricehamn och världscupdebuterade i februari förra säsongen med att bli 30:e i sprinten i Östersund och blev 45:a på 10 km fritt.

Nu öppnar sig en ny möjlighet för Maria som var åtta på 10 km fritt i Bruksvallarna för två veckor sedan, och 15:e på 5 km klassisk stil.

Stina Nilsson, som ligger tvåa i världscupen efter sin överraskande sammanlagda andraplats i längdskidpremiären i Ruka, vaknade med halsont i onsdags och åker inte till Norge.

"Stina har fått besked att ta det lugnt för att försöka bli frisk så fort som möjligt. Vi hoppas att hon är tillbaka till tävlingarna i Davos nästa helg där sprint i fristil och 15 km fristil står på programmet", säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Marcus Hellner avstod världscuppremiären i Ruka och har åkt på ett nytt bakslag. På torsdagsmorgonen fick han ont i halsen.

"Marcus har haft en bra utveckling på sistone och såg verkligen fram emot att få känna på den internationella hetluften i Lillehammer. Men så blir det inte. Det ena avlöser det andra för Marcus som haft en minst sagt strulig höst", säger Grip.

I stället får Piteås Mikael Norberg, 27, chansen.

Skiathlon och stafetter står på programmet i Lillehammer.

Damer: Charlotte Kalla, Piteå, Anna Haag, IFK Mora, Ida Ingemarsdotter, Åsarna, Maria Rydqvist, Älvdalens, Maria Nordström, Ulricehamn, Emma Wikén, Åsarna.

Herrar: Simon Andersson, Falun-Borlänge, Jens Burman, Åsarna, Martin Johansson, IFK Mora, Mikael Norberg, Piteå, Marcus Ruus, Åsarna, Anders Svanebo, Stockvik.

Mer läsning

Annons