Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Karlsson toppar hos OK Borgen

Systrarna Elin och Alva, som båda går på skidgymnasiet i Sveg, är också OK Borgens främsta namn när skidsäsongen nalkas i Norduppland.
I nuläget är det inte mycket som talar för en snörik vinter, men skidklubbarna i Norduppland jobbar ändå febrilt för att kunna komma vältränade inför skidsäsongen.

Annons

- Ja, vi har faktiskt åkt skidor en gång hittills och det var för ett par veckor sedan när det gick att åka runt fotbollsplanen på Tobo IP, säger klubbens skidbas Sten Johansson.

Men för övrigt är det bara barmarksträning som gäller för klubbens unga talanger.

Ett 15-tal finns i träning varje vecka. Några av de unga talangerna har också varit med på förbunets snöläger uppe i Orsa Grönklitt.

- Vi planerar också för ett eget läger uppe i Jädraås., men naturligtvis hoppas vi på snö här hemma och att det inte dröjrer för länge, säger Sten Johansson.

Systrarna Elin och Alva kommer naturligtvis att köra tävlingar i Uppland om det nu vill lossna för Kung Bore. Här kommer också några av de yngsta talangerna att finnas med.

- Men Alva och Elin kommer också att finnas med när Svenska Juniorcupen körs runt om i Sverige..

Självklart kommer också systrarna att finnas med i täten när de Uppländska DM-tävlingarna körs längre fram på säsongen.

Elin och Alva ska också finnas med när Tjejvasan avgörs fram i mars.

- Under Vasaloppsveckan kommer klubben också at ha närmare 15-tal åkare med i spåren, säger Sten Johansson.

Hemma i Tobo har klubben en elljusslinga som mäter 2,5 kilometer. Här sker just nu barmarksträning. Men så fort det blir tillräckligt av den vita varan, så blir det här fart på de unga talangerna med "laggar" på fötterna. Här ska också klubbmästerskap avgöras.

- Vi räknar med att var med när DM-sprint ska köras och det finns väl bra förutsättningar när arrangerande Storvreta ju förfogar över två konstsnömaskiner, säger Sten Johansson.

Självklart finns en konstsnöanläggning högt upp på klubbens önskelista.

Mer läsning

Annons