Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långsiktig investering gynnar kommunen

Annons

Med anledning av de många kommentarer kring kommunstyrelsens beslut att säkra namnet Tierp arena.
Jag förstår att många reagerar när kommunen talar om ett bekymmersamt ekonomiskt läge samtidigt som vi går in med en stor summa pengar för att bl. a säkra ett arenanamn och få tillgång till utställningsytor och konferenslokaler. Många tror att det sker på bekostnad av annat, t.ex. Örbyhus skola, men vi kommer att åtgärda dessa problem oavsett investeringen i arenan. Målet är att en helt ny skola ska stå färdig höstterminen 2012.
Anledningen till att kommunen gör investeringen i Tierp Arena just nu, är att det inte finns tid att vänta. Andra ekonomiska intressenter vill gärna ge arenan ett annat namn. Summan som kommunen går in med kommer dessutom att spridas över 15 år. Att arenan heter just Tierp Arena är viktigt ur många aspekter. Framtida arrangemang kommer att uppmärksammas både av rikspress och massmedia från andra länder. Att tala om en multiarena utanför Uppsala marknadsför inte Tierp om inte det finns med själva i namnet. När drag racingteamet tävlar runt om i världen kommer de dels att tala om sin Tierp Arena som sin hemarena, samtidigt som de marknadsför kommunen med alla dess fördelar. Vi har inte själva den möjligheten. Redan idag har företag fått upp ögonen för Tierp som etableringsort och vi vill fortsätta på den vägen. Fler företag betyder fler arbetstillfällen, fler invånare och högre skatteintäkter som vi kan använda till att bl. a. rusta skolor, vägar och ge ännu bättre service till våra kommuninvånare. Som kommun måste vi även i kärva tider våga satsa långsiktigt för att kunna garantera en bra kommunal service i framtiden.
Bengt-Olov Eriksson, kommunstyrelsens ordf Tierps kommun