Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långvandrare nådde mål

En nästan sex mil lång promenad. Hundra personer genomförde i helgen Fjällräven Halv Classic med mål i Hemlingby.

– Det har gått bra, men vi är lite myggätna. Och så gick knäet sönder med fem kilometer kvar, säger Kristian Wiklund efter målgången.

Det är för fjärde året som Friluftfrämjandet i Gävle arrangerar vandringsloppet Fjällräven Halv Classic längs med Gästrikeleden. Den här gången var det 58 kilometer från Hedesunda kyrka till Hemlingby friluftsområde.

Starten gick på lördagsmorgonen och de första gick i mål redan samma eftermiddag efter åtta och en halv timmes löpning. Men det stora flertalet vandrade i lugnt tempo och övernattade i Kågbo efter 28 kilometer.

Men Monika och Kristian Wiklund från Norrtälje, som gick i mål vid tjugo över två på söndagen, berättar att de gick fyra mil på lördagen för att få en kortare tur på söndagen. De är inte några vana vandrare och var trötta vid målgången, men tycker att vädret har varit bra.

– Men min hand svullnade upp av alla myggbett, så jag fick fylla på med allergitabletter. Jag visste att jag var allergisk, men inte mot mygg, säger Monika.

Även Egils Jurkovskis och Anki Karlsson från Järna respektive Gnesta hade fina vandringar.

– Det var mycket väg och lite långtråkigt vissa sträckor, men det var roligt och en ny utmaning för mig, säger Egils Jurkkovskis.

Tanken med loppet är locka fler ut i naturen och att visa upp vad Gävle och Gästrikland har att erbjuda.

– Vi har så mycket fantastisk vandring på hemmaplan. Jag tror inte att alla Gävlebor har sett Gästrikeleden, säger Ari Sorsa, ordförande för Friluftsfrämjandet i Gävle.

En minoritet av deltagarna i årets upplaga var Gävlebor, men Ari Sorsa hoppas att arrangemanget nu ska växa så att det blir uppåt 500 deltagare om några år.