Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Beckman: "Jag är ett konstprojekt"

Fullmäktigeledamoten Lars Beckman (M) är en av Sveriges mest omtalade politiska twittrare.
Nu kommer han ut som ett konstprojekt och i samma veva går hans twitterkonto i graven.
– Jag är mörkröd, säger Beckman själv.

LÄS MER: Därför ställde Lars Beckman upp på aprilskämtet

Chefredaktörens blogginlägg: Befriande humor i april

Moderaten Lars Beckmans ihärdiga twitteroffensiv på kontot @beckmansasikter mot bland andra vänstern och public service har varit ett stående inslag i sociala medier under flera år.

Även Arbetarbladets redaktion – eller som Beckman brukar säga; S-närstående Arbetarbladet – har själv ofta varit föremål för hans twittrande.

Exklusivt för Arbetarbladet väljer nu Lars Beckman att berätta sanningen:

– Min politiska karriär är ett konstprojekt. Själv håller jag snarare till åt vänster på den politiska kartan. Jag är "mörkröd", som min moderata karaktär skulle ha sagt det, säger han.

Twittrandet, som Lars Beckman inledde maj 2011, har varit den centrala delen av konstprojektet på senare år och gett den nationella uppmärksamhet han hoppats på från hela början.

– Det har varit en svår balansgång att hålla mitt twitterkonto trovärdigt. Många har skämtat om att jag skulle vara ett konstprojekt, de har haft mer rätt än de kunnat ana.

Varför gjorde du det här?

– Konst har alltid och kommer alltid att handla om att tänja på gränserna. Jag har nått ända till riksdagen, det måste vara världsunikt. Jag är ganska säker på att det här är det mest avancerade och ambitiösa konstprojektet i svensk historia.

Om du nu är på vänsterkanten som du hävdar – varför valde du att vara moderat?

– För utmaningens skull. Det är ingen konst att vara sig själv.

Och rösterna som du fått...?

– Jag har gått mina väljares ärenden hela tiden. De har inte förlorat på det här. Och det är ju inte som att jag tagit röster från vänsterkanten.

Nära 90 000 tweets och en bra bit över 5 000 följare har det blivit. Men nu är det slut med det.

– Det är väl det enda jag vet nu – twitterkontot avslutas i och med det här. I övrigt får vi se vad det här leder till, men jag hoppas kunna fortsätta min politiska bana som mig själv nu. På rätt kant.