Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Öhman skjuter långt över målet

Lars Öhman ger ett märkligt och rörigt svar på en fråga som ligger utanför hans ansvarsområde, tycker Ann-Cathrin Larsson (FP) om Lars Öhmans (S) debattartikel från 30 maj.

Annons

Lars Öhman tar i sitt svar till mig, i Arbetarbladet 30 maj, i så mycket att han skjuter långt över målet. Han inleder med att uppmana mig att komma till verkligheten och svävar sedan ut i ett ordflöde om sådant som inte har mycket med min insändare att göra.

Att det överhuvudtaget är Öhman som ordförande i socialnämnden som besvarar min insändare är märkligt i sig. Det hade varit rimligare att svaret kommit från Ingela Andersson som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och därmed ansvarar för Hälsoäventyret.

Öhman är hängiven sitt arbete som drogsamordnare men det får inte göra en så enögd som debattartikeln visar att Öhman är. Han visar också prov på det som (S ) i Älvkarleby är fenomenala på, nämligen att försöka få det att låta som om det är Socialdemokraterna som på egen hand har sett till att införa allt han räknar upp.

Han avslutar sin ordrika artikel med några märkliga kommentarer. Hälso- äventyret kallar han en isolerad insats, och då antar jag att Öhman menar att alla de andra insatserna bildar en gemensam helhet. Hälso- äventyret följer eleverna från tvåan upp till nian, det berör områden som är lämpliga för åldern och de täcker in såväl kropp som själ. Alla elevers kompisar berörs dessutom. Sedan kommer det en klassiker från Socialdemokratiskt håll, regeringen borde ha givit skolan mer pengar! Det är alltså regeringens fel att Hälsoäventyret i Älvkarleby läggs ner? Jag ska meddela Björklund detta.

Avslutningen känns riktigt spännande då Öhman efterfrågar min närvaro i talarstolen i landstinget för att göra Hälsoäventyret till en gratisinsats. Det är en gratisinsats kan jag upplysa om, såvida Öhman inte menar att det ska vara gratis för kommunen så att landstinget tar det totala ansvaret för det förebyggande folkhälsoarbetet.

Vilket arbete jag lägger ner i landstinget vet Öhman inte mycket om, och att jag inte springer benen av mig i talarstolen beror helt enkelt på att jag är ersättare och har därmed inte yttranderätt.

ledamot i norra Länsdelsberedningen

Mer läsning

Annons