Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson utvald till Vårsalongen

Urvalet till Liljevalchs Vårsalong i Stockholm är klart. Av drygt 1800 sökande antogs 168 konstnärer. En av de lyckliga är Tord Larsson från Gästrike Hammarby. Senast uppmärksammad under Konstveckan i Sandviken i oktober. ”Få kan som Tord Larsson ladda skrot med mytiskt innehåll”, skrev kultursidans konstkritiker Niels Hebert efter att ha sett ”Se rött!”, en grovt formad tjur svetsad av ett rostigt oljefat och med en bit avgasrör till svans.

Tord Larsson ställer ofta ut på hemmaplan i Gästrikland. Han målar även akvareller, men deltar på Vårsalongen med skulptur.

Utställningen invigs 30 januari och håller på till 29 mars.

Nästan dubbelt så många av de sökande i år var kvinnor. Däremot var det fler män än kvinnor som i slutänden passerade juryns nålsöga, konstaterar Dagens Nyheter i en översikt. Av de 168 utställarna är 99 män och 69 kvinnor.

I år bestod juryn av fyra gallerister och ordförande Louise Fogelström som representerar konsthallen. n