Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Barnens altarskåps invigning firades med glasskalas

Barnens altarskåp invigdes med sång, Gudstjänst, pompa och ståt i Björsjökyrkan, Bomhus, den 16 februari i år med efterföljande korv- och glasskalas!

Vuxna är också barn och ett speciellt ”Barnens altarskåp” uppskattas av både barn och vuxna. På ett väldigt fint och konkret sätt skildras symboler, liturgiska kläder och färger från vaggan till graven, som används i den kristna kyrkan. Det första altarskåpet för barn i Sverige invigdes i slutet av år 2009 i Västerås Domkyrka som ett led i firandet av FN:s barnkonventions 20-årsjubileum.

I ett vackert och gediget altarskåp i ek beskrivs de speciella kläderna och materialen, som traditionsenligt används vid dop, nattvard, konfirmation, vigsel och begravning. Symbolerna blir på detta sätt lättförståeliga och barnen får spela med i liturgin, vilket ju betyder lek inför Guds ansikte.

Insänt av: Lars Gustafson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel