Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Bomhus församlings kantor tackades av efter 32 år

Gunilla Winther, kantor i Bomhus församling under 32 år, avtackades vid en friluftsgudstjänst utanför Bomhus kyrka den 14 juni.

Gunilla studerade i Ransäter på Geijersskolan och började sedan sin tjänst med sång och musik i Svenska Kyrkan, först en kort tid i Mariakyrkan, men sedan mesta tiden av de 32 åren som kantor i Bomhus, men även på olika sätt runtom i Gävle.

Församlingsherden Helena Akne betonade Gunillas stora betydelse ”från orgel- och pianopallarna, framför barn-, ungdoms-, kyrko-  och manskörer, med sin vackra solosång. Lyssnande och samtalen vid de vanliga söndagsgudstjänsterna och på olika äldreboenden, massor av dop-,bröllop- och begravningsgudstjänster. Även som rollen Maria i påskspelet inför olika skolklasser liksom julspel. Men även vid gudstjänster på fängelset och ute på gårdar runtom Bomhus, med mera.

Med tacksamhet noterades att Gunilla lovat att fortsätta vikariera i Bomhus och återkomma vid Kyrkokörens 100-årsjubileum i höst eller nästa år.

Läsartext: Lars Gustafson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel