Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Brynäs kyokushin på Europaturné

I mars gick Europacupen i fullkontaktskarate av stapeln i Lorca, Spanien. Närmare 400 deltagare från 23 länder deltog i tävlingen. Brynäs kyokushin deltog med fem tävlande utspridda på tre ålderskategorier U16, U18 och seniorklassen. Totalt blev det sex pokaler för klubben ett brons, fyra guld och ett pris för bästa fighter.

I ungdomsklasserna tävlade Kevin Larsson, Samantha Karim och Amber Lindblom. Kevin gjorde sin första stora tävling utomlands och knep ett brons i en viktklass högre än vad han vanligtvis tävlar i.

Samantha och Amber vann sina respektive viktklasser med bravur. För Samantha var det hennes sista juniortävling innan hon kliver in i seniorklassen i maj. Amber har en tävling kvar som junior, innan även hon kliver in i den äldre klassen till hösten.

I seniorklassen så tävlade Agnes Westrin och Jonas Rosin. Båda två vann sina respektive grupper, damernas öppna viktklass och herrarnas 85 kilo. Jonas fick även med sig hem den prestigefulla utnämningen som turneringens bästa fighter. Agnes imponerade stort även hon. Den regerande Europamästarinnan från ifjol tävlade i damernas öppna viktklass där hon mötte motstånd som var upp till tolv kilo tyngre än 18-åringen. Agnes klarade trots detta att vinna tävlingen och i finalen så besegrade hon silvermedaljören ifrån 2017 års VM, ett bevis på att den unga damen från Ockelbo har en ljus framtid inom sporten.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel