Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Evert Mattsson prisas för sitt engagemang för andra äldre i Tierp

Kristdemokraterna i Norduppland ger Vitsippspriset till Evert Mattsson i Skutskär. Han får priset för sitt uthålliga och mycket uppskattade arbete med att ordna aktiviteter för äldre boende på Tallmon.

I drygt 16 år har Evert regelbundet tagit ut de äldre på promenad eller ordnat aktiviteter inomhus i form av underhållning och samvaro. Han har rekryterat och samordnat volontärerna som deltagit i träffarna. Evert, som fyllt 92 år, är ett föredöme för alla pensionärer och daglediga att göra en social insats för våra gamla som så ofta känner sig ensamma och bortglömda.

Vitippspriset delas ut till en person eller organisation som gjort något extra för sina medmänniskor i samhället. Evert Mattsson tilldelades priset på eftermiddagen måndag 2 mars, i samband med att de boende på Tallmon bjöds på musikunderhållning av bröderna Gillving, som spelade dragspel respektive munspel.

Evert Mattsson visade stor glädje att fått motta priset som en bekräftelse att hans idoga arbete uppskattas av boende på Tallmon, personal och chefer, anhöriga och våra invånare i Älvkarleby.

Text insänd av Marianne Nygren, ordförande KD Norduppland och Runar Höglund, gruppledare KD Älvklarleby.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel