Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina placeringar för Felicia Lång – blev utsedd till bästa junior

Felicia Lång har placerat sig i fem av sex starter med sina hästar Third Time Lucky och Hendrien V, under helgens nationella tävlingar på Gävle Horse Festival, Bilmetro Gävle Dala Grand Prix.

Felicia och Third Time Lucky vann samtliga tre klasser de startade i. På torsdagen inledde de meetinget med en vinst i första kvalet i Bilmetro GävleDala Grand Prix, guldrundan, som gick i 135 centimeter, och blev därmed klara för söndagens delfinal. De vann även delfinalen, en Grand Prix, som gick i 140 centimeter, efter en spännande omhoppning.

Under lördagen red de Folksam Elitallsvenskan omgång två. Gävle Ryttarsällskap vann och Felicia och Third Time Lucky var felfri både i grunden och i den spännande omhoppningen. Det har även gått bra med hästen Hendrien V som under lördagen placerade sig i andra kvalet i Bilmetro GävleDala Grand Prix bronsrundan, som gick i 120 centimeter och blev därmed klar för söndagens delfinal.

Ekipaget tog en fjärde plats i delfinalen. Felicia är därmed klar för den stora finalen i Högbo med bägge sina hästar. Third Time Lucky i guldrundan och Hendrien V i bronsrundan. Felicia blev även utsedd till meetingets bästa junior.

Vecka 19 åker Felicia till Drammen, Norge, med sina hästar Third Time Lucky och Hendrien V då hon är uttagen av landslagsledningen. Hon är en av sju juniorer som är uttagna.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel