Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fjärde raka 5-klubbssegern för Harnäs Skutskär Simsällskap

I helgen genomfördes simningens fjärde och sista 5-klubbstävling under 2019. Fjärran höjderbadet fylldes under lördagseftermiddagen med förväntansfulla och pirriga simmare som samlade poäng till sin klubb.

Annons

Gävle Simsällskap, Harnäs Skutskär Simsällskap, Sandvikens Sim-och Hoppklubb samt Sim 77 Hofors, var alla representerade och antalet unga simmare i distriktet är imponerande.

Varannan tävling simmades bröstsim och ryggsim och varannan var det bröstsim och frisim som gällde. Simmare födda 2009 eller tidigare simmade 50-meterssträckor och de födda 2010 eller senare gjorde upp över 25 meter.

Det fanns möjlighet att kvala ur sig ur tävlingen och sedan delta i tävlingsserien Gästrikeserien i de olika simsätten. Detta gjorde flera simmare från de fyra klubbarna och de får en första chans att tävla i Gästrikeserien redan på söndag 24:e novembrer på Fjärran höjderbadet.

För fjärde året i rad simmade Harnäs Skutskär Simsällskap hem totalsegern och fick med sig vandringspokalen hem genom att under de fyra deltävlingarna samla ihop 1290 poäng.

HSS hade under året också mest poäng i var och en av de fyra deltävlingarna. GSS tog andra platser i totalen med 786 poäng, SSHK var trea med 629 poäng och Sim 77 simmade hem 246 poäng.

Simmarna startar upp nästa 5-klubbssäsong den andra februari 2020 i Sandviken, men vill man se ungdomssimningar innan dess är man välkommen till Gästrikeserien på Fjärran höjderbadet nu på söndag 24:e november.

Sara Horn/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel