Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fyra guld till Bk Falken i Mellansvenska Mästerskapen

Under helgen som var så arrangerade Morgongåvas boxningklubb Mellansvenska Mästerskapen, med 200 deltagare från Skellefteå ändå ner till Kalmar. 

Bk Falken gjorde succé genom att ta hem hela fyra guldmedaljer. Bk Falkens Robin Wesström tar hem första Guldet i 64 kilos-klassen senior b genom att i semifinalen vinna och ta revansch mot sin motståndare Mustafa Resaie ifrån Karlstad Bk 1925.

En taktiskt match ifrån båda. Robin ville få sin motståndare att attackera för att sedan kontra och följa upp. Vilket fungerade och slutade i vinst med domarsiffrorna 2-1 till Falkenboxaren. I finalen väntade Botkyrkas Hafiz Ahmadi. Den matchen startade i ett rasande tempo, och för Robin som har bra fysik och kondition var det till en fördel.

Dock lite avvaktande rond ifrån Falkaren som kom riktigt igång i andra och satte press på sin motståndare. Detta fungerade mycket bra då motståndaren ville hålla och krångla i tre ronden efter Robins fina kontringar och attacker. 2-1 och Robin blev Mellansvensk mästare 2019.

Guld nummer två togs Falkens stenhårde David Olsson 81 kilo juniorklass. Han mötte antagonisten ifrån Upsala If, Mohammed Hannoun. Dessa herrar har mötts två gånger tidigare och i favör till Falkaren.

David går ut direkt för att träffa sina tunga och hårda kroppslag för att sedan gå upp mot huvudet. Detta fungerade bra men Uppsalaboxaren biter ifrån. Detta hjälpte inte då David är en stark boxare och en vilja av stål, och tröttar ut motståndaren, och vinner klart med siffrorna 3-0.

Och inte nog att han blev Mellansvensk mästare, han blev även vald till bästa boxare. Priset delades ut av Svenska förbundskapten Lennart Bernström.

Guld nummer tre tar Bk Falkens Lucas Winroth Holst 91 kilo senior c, som även gjorde debut. I semifinalen märks lite nervositet och han blev lite för ivrig mot Freddy Nilsson, Bk Akilles Norrköping. 

Lucas satsar lite för mycket på ett slag. Falkaren vinner med 2-1. I finalen väntade Karl Ljungdahl AIK Boxningsförening Stockholm. Nu var det en helt annan Lucas i ringen.

Han var snabb teknisk ja allt stämde. Han briljerade och vann imponerande på Tko i andra ronden, och Lucas blev Mellansvensk mästare.

Guld nummer fyra tog Bk Falken-stjärnan Mr Emil Harryson 64 kilo. Han mötte Hallstammars Emil Stor. Dessa herrar är inte främmande för varandra, dom har möts väldigt många gånger tidigare. Där har Harryson stått som vinnare varje gång.

Denna gång hade motståndaren studerat Harryson och imponerade, och gjorde väldigt bra ifrån sig. Men det räcker inte Mot Bk Falkens Emil Harryson som vann tryggt med 3-0.

Fyra guld till Bk Falken är stort och alla utövare visar stor utveckling. Framtiden ser lovande ut. 

Harri Schwartz/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel