Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Gästrikesimmare satte flera personliga rekord i Västerås

I helgen simmades Västerås meet i Lögarängsbadets 50-metersbassäng. Detta var sista tävlingen i gamla badet. Västerås satsar på simning och bygger nya Lögarängsbadet med 50-metersbassäng och flera mindre bassänger.

Massor av simmare ville vara med på denna tävling då det inte finns så många tävlingar i 50-metersbassänger. Arrangörerna Västerås simsällskap hade därför blivit tvungna att stryka simmare för att passen inte skulle bli för långa.

Flera av Sveriges bästa simmare var på plats, från Luleå i norr till Malmö i söder. De 16 gästrikesimmarna som deltog gjorde trots att de är inne i en tuff träningsperiod flera fina resultat.

Även i denna tävling deltog simmarna i valfritt antal grenar för att sedan räkna fina poäng i de fyra bästa grenarna.

Saga Boråker 15 år Sandvikens sim och hoppklubb gjorde comeback i tävlingsbassängen efter sitt armbrott. Det gick riktigt bra och hon blev sexa i flickor 15 år med 2114 poäng. Saga satte också flera nya personliga rekord bland annat på 100 och 200 meter bröstsim med fina tiderna 1.15.28 och 2.40.80. Dessa tider räcker med råge till sommarens sum-sim i 50-metersbassäng

Klubbkompisen Lukas Humling 14 år blev sexa i pojkar 14 år och yngre med 1635 poäng. Han satte flera nya personliga rekord. På 200 meter fjäril blev det ytterligare ett kval till sommarens sum-sim i 50-metersbassängen. Sjua i samma klass blev Hugo Swanson 13 år Gävle simsällskap med 1592 poäng. Han satte flera nya personliga rekord och tiden 1.17.97 på 100 bröstsim är kval till sum-sim 50 meter.

Albin Östlund 15 år Gävle SS simmade bra och satte flera nya personliga rekord. På 100 och 200 meter ryggsim blev det även sum-sim kval för Albin. Sammanlagt i pojkar 15 år blev det en tionde plats med 1792 poäng.

I herrar 18 år och äldre tog Jakob Källquist 18 år Gävle SS en åttonde plats med 2130 poäng. På 100 och 400 meter frisim blev det också putsning av de personliga rekorden.

Lisa Löf 15 år Gävle SS satte nya personliga rekord i det mesta hon simmade. På 100 meter fjäril klämde hon till med 1.13.13 vilket gör att Gävle SS nu har ett lag kvalat på 4 x 100 medley till sommarens sun-sim i flickor 15 år och yngre.

Övriga gästrikesimmare som satte flera personliga rekord var Julius Grell SSHK, Olle Wikholm, Melker Rosengren, Carl Hansson och Samuel Sjökvist GSS.

Susanna Källquist/Läsartext

 

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel