Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Gavleloppet i orientering avgjordes i Åbyggeby

Gavleloppet i orientering, med Gävle OK som arrangör, avgjordes under två dagar i norra Åbyggeby. Medeldistansen inledde och det var ett mycket mycket fint startfält i H21.

Annons

Segern gick till landslagsmannen Albin Ridefelt, från Uppsalaklubben OK Linné. Albin med rötterna i Gävle, på fädernesidan, gjorde ett mycket bra lopp och segrade med drygt tre minuter.

Tvåa blev Kent Ohlsson, Södertälje-Nykvarn. Tiomilavinnaren Max Peter Bejmer IFK Göteborg blev femma. Max Peter hämmades av en hälseneskada varför han tog det ganska lugnt. Både Albin och Max Peter skall springa världscuptävlingar i Finland i början av juni. Albin tyckte att det var en mycket bra genomkörare inför tävlingarna i närheten av Helsingfors.

-Liknande terräng som i Finland, med många fina hällmarker, sa Albin. I D21 var Johanna Ögren OK Linné överlägsen. Sexa blev förra storvikslöparen Johanna Börjesson Eriksson, numera i Malungs Skogsmådarnas OK:s färger.

Långdistansen samlade inte ett lika fint startfält men flera av toppnamnen från medeldistansen fanns på plats. I H21-klassen segrade medeldistanstvåan, Kent Ohlsson. Tvåa blev Markus Martinelle Söders-Tyresö OL. Markus fick se sig slagen med endast 37 sekunder på den 10,6 km långa banan. Trea blev Jacob Enmark Södertälje-Nykvarn. Både Markus och Jacob har GOK som moderklubb. I damernas huvudklass segrade Rebecka Heinrup Tullinge. Johanna Börjesson Eriksson blev trea.

Karl Olof Borg/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel