Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Gävlespelare på tennisäventyr i Litauen

Nils-Ivar Thorell Gefle TK har i höst deltagit i världsmästerskap för läkare i WMTS( world medical tennis society) regi. Tävlingarna anordnades i Litauens huvudstad Vilnius under en vecka i augusti.

I år hade även tandläkare möjlighet att ställa upp. 330 spelare från fyra världsdelar ställde upp, från Sverige kom tolv stycken spelare. Det spelades i öppen klass samt 5-årsklasser från 35 till 80+ i såväl singel, dubbel som mixed.

Vid förlust i första matchen förs man över i tröstturnering i sin klass. Nils-Ivar stod som segrare i herrsingel 80+ efter tre segrar och gick även till final i herrdubbel 75+ med finsk läkare. Samtidigt pågick även en medicinsk kongress i samma regi. Det blev även en del sightseeing i gamla stan, på elsparkcykel.

Till lag-VM i Umag, Kroatien för äldre veteraner blev GTK spelaren Nils-Ivar Thorell även uttagen i 80+ tillsammans med tre Stockholmsspelare. Tävlingarna spelades på fyra olika platser utmed den fina kusten i svenskt högsommarväder i mitten av september. 450 spelare deltog i klasser 65+ - 85+ herrar och damer.

Varje lagmatch innehåller två singlar och en dubbel. Sverige som var titel-försvarare blev gruppsegrare efter två segrar, och vann mot Canada i kvartsfinalen, men förlorade i semifinal mot Tyskland och blev till slut fyra bland 17 lag. Tävlingarna inramades med invigning under inmarsch med fanor samt prisutdelning i tennisstadion. Sverige deltog med cirka 30 spelare och herrar 70+ lyckades bäst med en andra plats.

Nils-Ivar Thorell/Läsartext