Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Högbo GIF tog två vinster i avslutningen på Scandic Cup

Den svenska junioreliten hade förra helgen avslutning på Scandic Cup i Kalix. Högbo GIF har haft en fantastisk säsong

Annons

Man har haft 15 juniorer med och kört i de olika cuperna och är därmed breddmässigt en av de tre största klubbarna. Skulle man räkna ihop alla Scandic Cup poäng under säsongen så är man den mest framgångsrika klubben i hela Sverige.

Tävlingarna började på fredagen med sprint och här fortsatte framgångarna. I D19-20 hade Högbo GIF tre tjejer i semifinal. Ella Olsson slutade tolva och Ida Palmberg sjua. Louise Lindström tog sig till final och där gjorde hon ett ryck i sista backen som ingen kunde svara på. Hon kunde sedan hålla undan för konkurrenterna på upploppet o bärga segern.

I klassen D17-18 tog sig Ella Georgsson Högbo GIF och Elsa Wallin Högbo GIF vidare till final. Här slutade Ella precis utanför pallen på en fjärde plats och Elsa på en sjätte plats. I samma klass slutade Moa Backlund 48: a och Josefin Lindström 49: a bägge tävlandes för Högbo GIF.

I H17-18 blev Emil Danielsson Högbo GIF utslagen med en tiondel i semifinalen och slutade sjua. Martin Elmvall Högbo GIF blev 33: a och Anton Mäkinen Högbo GIF slutade 35: a. I H19-20 tog sig Filip Kyrö Högbo GIF till kvartsfinal och slutade 27: a. Axel Åslund Hedesunda IF slutade 39: a.

På lördagen var det distanstävlingar. Här åkte Ella Olsson i D19-20 mycket bra och slutade på en andra plats. Bakom henne gjorde Louise Lindström ytterligare ett stabilt lopp och slutade fyra.Ida Palmberg blev sjunde tjej. I D17-18 kom Josefin Lindström bäst av Högbo GIF tjejerna på en 19:e plats.

Ella Georgsson och Elsa Wallin delade 20:e platsen. Moa Backlund kom på 48:e plats. I H17-18 gjorde Emil Danielsson ett bra lopp och kämpade om pallplatserna men fick ge sig på sista biten och slutade femma. Martin Elmvall slutade 48: a. I H19-20 gjorde Filip Kyrö ett riktigt bra lopp och slutade som 17:e kille. Axel Åslund Hedesunda IF slutade på 40:e plats.

I den totala cupen som avslutades efter helgens tävlingar höll sig flera av Högbo GIF:s åkare sig långt framme. Louise Lindström slutade där tvåa. Ida Palmberg femma och Ella Olsson sexa i D19-20 klassen. I D17-18 kom Ella Georgsson på en fjärde plats. I H17-18 slutade Emil Danielsson på en andra plats.

Tävlingarna avslutades på söndagen med distriktstafetter. Här gjorde Högbo GIF:s förstalag med Ida Palmberg, Ella Olsson och Louise Lindström ett suveränt lopp och vann med över minuten. Högbo GIF:s andralag med Josefin Lindström, Elsa Wallin och Ella Georgsson körde även de mycket bra och slutade fyra. I killklassen slutade Högbo GIF med Emil Danielsson, Filip Kyrö och Martin Elmvall på en tionde plats.

Torbjörn Georgsson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel