Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: IJSM-guld för Gävles Louise Ekman

Gefle IF:s Louise Ekman kom tillbaka med besked vid IJSM i friidrott i Växjö. Förra helgen blev det vid ISM bara en femteplats och 1,77, plus ett våldsamt och TV-sänt fall. Men hon kom tillbaka och nu blev det ett meriterande guld och årsbästa 1,84.

Tävlingen blev en duell mellan Lollo och förhandsfavoriten Bianca Salming. Bianca tog 1,90 vid ISM och skall hoppa vid Inne-EM i Glasgow nästa helg. Det var också Bianca som inledde starkast genom att ta alla höjder upp till 1,82 utan rivningar. Lollo behövde två försök på 1,78 – 1,80 – 1,82 och låg en bit bakom Bianca.

Men i höjd växlar det fort. På 1,84 fick Lollo till en fullträff och seglade över ribban med marginal! Bianca rev två gånger innan hon tog 1,84 i sista hoppet. På 1,86 fastnade båda och det innebar att Lollo var etta.

Gefle IF fick ytterligare en medalj. Linn Egerfält har varit nära medalj flera gånger men haft marginalerna emot. Nu blev det ett välförtjänt brons i F19 tresteg. Linn hoppade 11,92, vilket innebar inne-personbästa och bara 4 cm från totalt personbästa.

Före sig hade hon öländska Högbys mångkampsstjärna Johanna Karlsson (12,26) och Upsalas Lisa Weyhenmeyer (11,97). Linn missade oturligt i längd (två övertramp och en plankmiss) men kunde glädja sig åt pers på 60 m med 7,87. Det placerade henne i semifinalen som hon dock avstod på grund av krock med tresteget.

Nära medalj var Michaela Norrbelius i K22 viktkastning. Hon kastade årsbästa 16,37 och blev fyra, knappa metern från brons. Topp-6 kom även Natthaphon ”Beo” Schröder i P17. Men inte i specialgrenen höjd.

Där hindrade en skada deltagande men då körde Beo tresteg (6:a) och längd (8:a). Det blev pers totalt i tresteg (12,30) och inne personbästa i längd (6,11)

I P19 blev Moi Wirunpan utslagen på 60 m men noterade pers med 7,32. (Förut 7,36) 1500-duon Hannes Hejdebäck och Jimmy Öhman hamnade precis utanför finalen men kämpade bra och snuddade vid sina pers.  

Mats Åkerlind/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel