Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: IK Sätra avslutade säsongen i Finland

För IK Sätra U14 så avslutades hockeysäsongen med att åka över till Finland och delta i Esa Tikkanen Tournament AAA. Den var indelad in fyra grupper med fem lag i varje grupp. Sverige var representerade av två lag, IK Sätra och Flemingsberg, ett lag från Tjeckien och sedan var resterande lag från Finland.

På skärtorsdagen samlades laget, och vid lunchtid åkte man iväg. På fredag morgon anlände båten till Finland, och första matchen var redan vid lunch. I första matchen mötte man KKP/K-Laser och vann stort med 16-3. Matcherna spelades 3 x 15 min. Andra matchen spelades klockan 17.30 och då mot Ilves och då vann Sätra med 7-3.

Efter den matchen var laget tvungen att packa ihop grejerna och byta hall för kommande matcher på påskaftonen. En lugn förmiddag på Påskaftonen för grabbarna innan de vid lunch mötte Jää-Ahmat där Sätra vann med 6-2.

Sen var det dags för den viktigaste och avgörande matchen mot KJT som hade lika många poäng som Sätra. Vinnaren i gruppen gick direkt till semifinal. Det blev Sätra som gick vinnande ur matchen med 8-4.

Tidig semifinal på påskdagen klockan 08.15 spelade man mot det tjeckiska laget Czech Force. Sätra vann matchen med 5-1 och blev då klara för final.

I finalen fick man möta Jokipojat musta som också spelat starkt genom sin matcher. Det blev en målrik final som svängde under matchens gång, men där Sätra var laget som fick höja pokalen när slutsignalen ljöd. Vinst med 8-7 blev slutresultatet.

Ett glatt gäng med spelare, ledare och föräldrar kunde bege sig mot båten, och där fick man fira med en god middag.

En fantastisk säsong för grabbarna är nu över och jobbet inför säsongen 19/20 drar snart igång igen med fysträning.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel