Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Lyckad helg för Bk Falken – full pott i Borlänge

Det var en lyckad helg för Bk Falken som deltog med tre boxare på boxningsgalen i Borlänge.

En förvånansvärd avslappnad Omar tog kommandot direkt med fin och enkel boxning . Han är ju vänsterhänt också.  Detta utnyttjade Omar till sin fördel . Lite trött i sista ronden men med lite peppning i ringhörnan kunde han slutföra elegant och vinna med klara 3-0 . Nästa Falkenboxaren ut var Zaki Masodi som mötte Morgongåvas Hamid Sharif i senior c 60 kilo.

Här började matchen stenhårt med vassa och hårda slagdueller. En jämn första rond. I andra ronden försökte han få morgongåva boxaren att missa för att sen kontra hårt.  Detta fungerade. Och i tredje ronden får Falken boxaren sin rival att ta en räkning. 

Zaki från Falken såg sin chans och attackerade hårt. Det resulterade i fina träffar och domaren valde att bryta. Tredje Falken boxaren ut var David Olsson i junior A . Han mötte den mycket mer rutinerade Adrian Petterson BK Swing  Som hållit på i sju år . Medans David bara boxats i ett och ett halvt år. David går ut i fullt tempo för att träffa med kroppslagen.

Men får bra svar av den tekniske Adrian. Dock tar motståndarens slag på Davids täta gard.  Vi vet att David har bra kondition. Så han fick instruktioner att höja tempot. Detta tog på motståndaren och slagen hittade målet i både kropp och huvudet.  Efter en förlorad första rond vänder alltså Falken boxaren  och vinner med klara 3-0 . Full pott för Bk Falken.

Harri svarts/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel