Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Pallplats och framgångar i ungdomsvasan

Ungdomsvasan som har blivit en av de större skidtävlingarna för ungdomar i Sverige genomfördes under söndagen. Precis som i vasaloppet är det klassisk stil med gemensam start som gäller.

Annons

Precis som i Vasaloppet är det klassisk stil med gemensam start som gäller. I klassen H15-16 år som startade i Hökberg med 19 km till målet i Mora gick det till en början ganska lugnt, men efter Eldris höjdes farten. Kalle Georgsson Högbo GIF fick en lucka tillsammans med Ludvig Berg Granbergsdals IF och Harald Ekenberg IK Stern.

De samarbetade sedan för att hålla undan för övriga. Kalle fick ge sig på upploppet mot Ludvig och slutade på en fin andra plats. I samma klass blev Elias Danielsson Högbo GIF 12: a och Malte Johansson Högbo GIF 26: a.

I klassen D15-16 år som också startade i Hökberg slutade Moa Hedman Högbo GIF på en 24:e plats och Wilma Rune Valbo AIF 40: e.

Övriga klasser startade i Eldris och hade därmed nio kilometer ner till målet i Mora. I klassen D13-14 år kom Elsa Palmberg Högbo GIF på en fin 7:e plats och Felicia Ståhlberg Högbo GIF slutade 32: a. I H13-14 år kom Sixten Partanen Högbo GIF på en 21: a plats. David Wallin Järbo IF slutade 26: a och klubbkompisen Rasmus Anttila 33: a. Albin Möllerberg Valbo AIF slutade 53: a.

I den yngsta killklassen H11-12 år slutade Gustav Mattsson Valbo AIF 25: a. I den yngsta tjejklassen kämpade sig Selma Partanen Högbo GIF in på en mycket fin 8:e plats. 

Torbjörn Georgsson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel
Annons