Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Rollatorns föregångare kom från Marma

Marianne, f.d. Västeråsare, skriver om Aina Wifalk, som år 1978 säges ha uppfunnit rollatorn: I min lilla artikel i januari Arbetarbladet berättar jag faktiskt om just Aina Wifalk i Västerås, som hade lyckan att få stöd av den statliga utvecklingsfonden och förstående handläggare! Jättebra!

Min farfar, Erik Gustafson i Marma, fick avslag på sin ritning och funktionalitet, trots att den utprovats på den tidens ålderdoms- och kronikehem! Och det var år 1955!

Jag kommer ju ihåg som liten pojke, hur farfar använde sej av en kraftigare byggd gåstol, eftersom han var arbetsför ända upp i 85-årsåldern och då behövde ett stöd och praktisk viloplats. Så rätt ska vara rätt! Farfar Erik var före sin tid och hade inte lika bra tumme med den statliga utvecklingsfonden. Tack och lov för att Aina i Västerås lyckades att få gehör, för rollatorn är ju ett ypperligt hjälpmedel! Fram för flera bra uppfinningar – både i Västerås, Marma och Gävle!

Text insänd av: Lars Gustafson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel