Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Rotary gav ett välkommet bidrag till RIA

Gefle Valbo Rotaryklubbens medlemmar har samlat in 6 650 kronor som häromdagen överlämnades till Maria Matilainen som är föreståndare för RIA:s dagverksamhet i Gävle, Hela människan.

– Att vara hemlös innebär att man är sårbar och utsatt och det blir ännu mer påtagligt nu under coronakrisen. Vi har svårt att få verksamheten att gå runt, det fattas ständigt pengar och alla bidrag är välkomna, säger Maria Matilainen.

– Rotary arbetar med stora projekt över hela världen för att lindra fattigdom, bekämpa sjukdomar och hjälpa människor i nöd, säger Eva Wrege från Gefle Valbo Rotaryklubb.

– Men det är också viktigt att hjälpa de som far illa i vårt eget område, därför känns det angeläget att stödja RIA här i Gävle som vi tycker gör ett fantastiskt arbete.

Hela Människan är kyrkornas gemensamma organisation för socialt arbete och i RIAs lokal på Boothsgatan i Gävle erbjuder man måltider, möjligheter till dusch, klädtvätt och vila 365 dagar om året. Här finns också människor som lyssnar och som kan hjälpa till vid kontakter med myndigheter av olika slag.

Läsartext

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel