Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Låt Gefle IF ta över Strömvallen”

Låt Gefle IF ta över Strömvallen på samma sätt som Brynäs tog över Gavlerinken. Det tycker den politiska oppositionen i kommunen.

Som Arbetarbladet berättade i går verkar förhandlingarna mellan kommunen och Gefle IF om Strömvallens ombyggnad ha nått vägs ände. Gefle IF kan inte se hur klubben ska kunna göra några intäkter på det liggande förslaget om att bygga en ny sittplatsläktare med 3 000 platser för sammanlagt 90 miljoner kronor. Därför är klubben inte beredd att betala de ökade driftskostnader ombyggnaden skulle innebära och det är föga troligt att kommunen skulle ta hela kostnaden för en ny fotbollsarena som klubben inte vill ha.

Vill göra om från grunden

Oppositionsråd Per-Åke Fredriksson (FP) anser nu att parterna ska sätta sig ned och göra om hela ärendet från grunden.

– Jag tycker att man ska erbjuda Gefle IF att ta över Strömvallen på ett liknande sätt som när Brynäs tog över Gavlerinken inför bygget av Läkerol Arena, säger han och hävdar att han i samtal med Gefle IF har fått intryck av att det är en lösning klubben kan tänka sig.

– I så fall får klubben möjlighet att vara det vinstdrivande företag som en elitidrottsklubb ska vara och får själv ansvaret för att lösa situationen, säger han.

Klubben måste vara delaktig

Moderaten Inger Källgren Sawela håller med.

Hon kan inte tänka sig att ärendet kommer tillbaka till kommunfullmäktige i juni med förslaget att kommunen ska subventionera den ökade driftskostnaden som det liggande förslaget innebär.

– Om klubben ska kunna vara på arenan måste den känna sig delaktig och nöjd med det som blir, säger hon.

Arbetarbladet försökte i går nå kommunalråd Per Johansson (S) för en kommentar.