Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte vädret bli din sommarbov

Annons

Jag tillbringar sommarens ledighet på solen och vindarnas ö, Öland. Om landskapet gör sig förtjänt av sitt smeknamn i år, går dock att diskutera. Varje morgon hoppas jag få möta den utlovade blå himlen, men väderprognoserna tycks ständigt vara chansningar eller möjligtvis ett försök till att hindra svenskarnas humör från att falla i backen.
Jag vill nu inte sänka temperaturen på mina sommarkvällar ytterligare, genom att titta på alla idylliska sommarprogram eller ännu värre, avdammade serier som tilltalade mig i rutan för tre år sedan. För att hålla hoppet om stranddagar uppe, fokuserar jag därför på skratt.
Väl inpackat i alla repriser hittar jag tillslut TV4:as nya humorprogram ”Det sociala spelet”. Denna halvtimme med Felix Herngren, Christine Meltzer och David Hellenius har hög igenkänningsfaktor, vilket lyser upp min tillvaro.
Trion lyckas med ett flertal fullträffar då de lyfter fram vardagliga händelser som förmodligen alla hamnat i, men sällan pratar om. Hur hanterar du till exempel situationen om du råkar gå in på en toalett med otrevlig lukt som du är oskyldig till, då du vet att det står en väntande kö utanför? Vi får tre alternativ men jag anser inte att något av dem är bra.
Själv är jag mer förutseende än så. Innan jag går in på en toalett sticker jag självklart in huvudet och drar ett andetag genom nästan innan jag stänger dörren, bara för att försäkra mig om att inte hamna i ovanstående situation.
Christine konfronterar även avrundningen av en första dejt. Hur intresserad bör du visa dig för andra partnern? För att vara attraktiv bör jag tydligen verka upptagen den första veckan men inte så omöjlig att jag hänvisar till att höras på facebook.
Andra svenska komiker som kan höja graderna under tiden som sommarregnet smattrar mot rutan, är ”Mia och Klara” (SVT). Oturligt nog har jag tidigare missat denna serie, men jag fick nyligen nys om den via facebook (ständigt detta facebookande).
Är du fnittrigt övertrött är dessa två bisarra svenska kvinnor ruskigt roliga då de pratar högt och yvigt om de annars mest dämpade samtalsämnena. Passa på att fynda skratt på bekostnad av karaktärerna Gulletussen och jordens mest otrevliga expediter, under sommarens pågående reprisomgång innan höstens nya avsnitt drar igång. Är ditt skrattbehov fortfarande inte fyllt, finns det alltid nödlösningar i form av ”Parlamentet” (TV4plus). Även detta må vara en repris men det duger som tidsfördriv, och även om Björn Gustafsson aldrig framkallar någon magträningsvärk hos mig så kan han få ett och annat moln att försvinna från himlen. Håll ut, det kommer mer i höst!
Nu när vi står här i klassiskt molnig svensk högsommar, så kom ihåg att sommaren är trots allt vad du gör den till. Det gäller att trycka på de rätta knapparna, fokusera på rätt kanaler och blunda när något skrämmande som till exempel ”Morden i midsomer” (SVT) dyker upp. Min sommar är faktiskt den bästa jag haft på länge, trots att molnen regerar här på solen och vindarnas ö.

Mer läsning

Annons