Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättare personal med LCHF

Pizza bakad på mandelmjöl eller pasta gjord på konjakrot, kan det vara något? I går lanserade Hotel City sin nya kolhydratsnåla meny, som redan fått personalen att lätta betydligt i vikt.

Att äta så kallad LCHF-kost, alltså mat med lite kolhydrater, har de senaste åren varit en växande trend för den som vill gå ner i vikt.

Något som Hotel City i Gävle har bestämt dig för att haka på genom att erbjuda en LCHF-meny vid sidan av den vanliga.

– Vi tyckte att det var en rolig grej. Det hade blivit mycket gott efter semestern i somras och så hade vi en kock här som höll på med LCHF. Han plockade ihop några rätter, berättar hotellchefen Stefan Hedqvist.

Sen i somras har han minskat 20 kilo i vikt, och flera i personalen hakade på den kolhydratsnåla kosten.

Vetemjölet i hamburgerbröden har bytts ut mot mandelmjöl och pastan är gjord på konjakrot. Vid sidan av hamburgarna ligger friterad kålrot i stället för vanliga pommes frites.

– Det ska vara så likt som möjligt, säger restaurangchefen Lotta Wolff, som gått ner 14 kilo.

Men är det verkligen hälsosamt att utesluta kolhydrater?

– Jag tror inte man ska gå ner helt på noll. Jag har fuskat lite, säger hon.

Men trots att flera i personalen har minskat betydligt i vikt sen man började experimentera med lchf, är det inte alla som är intresserade.

– LCHF är inget för mig, jag är nöjd som jag är. Dessutom måste jag kunna smaka på maten som jag lagar, säger kocken Carl-Johan Lutteman.