Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1,6 miljoner ut,men vilka in?

Annons

Det är dags för de stora pensionsavgångarna snart, de som bland annat innebär att 49 procent av arbetskraften i en kommun som Övertorneå kommer att gå i pension under de kommande 15 åren. Luckor som inte nödvändigtvis kommer att kunnat fyllas. 

Pensionsavgångarna är dock inte bara ett problem, de är också ett möjligheternas fönster. För de kommer bland annat att innebära att arbetsgivare inte längre kan hålla sig med smygrasistisk rekrytering om de vill klara personalförsörjningen. Det innebär också att förvärvsgraden bland landets kvinnor måste öka (hej då vårdnadsbidraget!) och det innebär att möjligheten nu öppnar sig för landets arbetstagare att ställa krav på arbetsgivarna som måste hörsammas. 

Pensionsavgångarna är därför en möjlighet till en omstrukturering av vår arbetsmarknad. 

För när vi nu står inför en situation där 1,6 miljoner människor kommer att pensioneras under de närmaste 15 åren har landets arbetstagare och fackliga organisationer möjlighet att på allvar stärka löntagarmakten och förbättra arbetsvillkoren.

Det gäller inte minst den offentliga sektorn, som kommer att tvingas erbjuda de anställda radikalt förbättrade villkor för att kunna klara personalförsörjningen. 

Det innebär att landets landsting och kommuner nu hamnar i en situation där enda vägen framåt är att erbjuda fler heltider, större inflytande över arbetet och bättre utbildningsmöjligheter. I stället för att producera deltidsarbetslösa och långtidssjukskrivna.  

Pensionavgångarna är inte ett hot. De är möjligheten till en ny skön värld. 

Tel.

Mer läsning

Annons