Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35 år och förbi

Annons

I dag är du över och förbi redan efter fyllda 35. Vilket ju lätt kan skapa ångest eftersom det innebär att du vid 35, vid en ålder då du efter en universitetsexamen hunnit jobba lite mer än tio år redan har nått kulmen av din karriär. Den som faktiskt egentligen bara precis har börjat.

För så ser det ut. Inte på alla företag, men på väldigt många. Vad som eftersöks är inte mossiga 40-åringar, eller ännu värre, 50–60 åringar. Vad som eftersöks är unga, pigga, drivna människor till chefsposterna, och har du inte tagit dig dit vid 35, ja då kommer du få mycket svårt att över huvud taget ta dig dit. Om detta vittnar bland annat rekryterare i en artikelserie i Svenska Dagbladet i ämnet.

Och det handlar onekligen om ett intressant ämne. För 35 är förvisso på många sätt en karriärmässigt optimal ålder, där du är erfaren men inte ännu hunnit bli förstockad. Men sen då? Vad händer i så fall under de resterande 30 åren på arbetsmarknaden som återstår om vi bara har fram till och med 35 på oss att bli chef?

Verkligheten är brutal på svensk arbetsmarknad. Och uppenbarligen också lätt korkad. Ålder är en siffra som vi fäster alldeles för stor vikt vid. (Det gör vi för övrigt över huvud taget i Sverige.) För fram till 30 uppfattas vi som för unga och oerfarna. Och redan vid 40 är vi alltså över ut förbi. Trots att ledarskap knappast låter sig reduceras till något så banalt som ålder.

Mer läsning

Annons