Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetare mot arbetare

/
  • Äntligen är även papperslösa hotell- och restaurangarbetare välkomna att bli medlemmar i facket. Kongressen körde över förbundsledningen vars förslag var att (återigen) säga nej till att tillåta papperslösa som medlemmar.

Annons

I helgen tog det svenska Hotell- och restaurangfacket ett mycket viktigt och hedervärt beslut. Äntligen är även papperslösa hotell- och restaurangarbetare välkomna att bli medlemmar i facket. Kongressen körde över förbundsledningen vars förslag var att (återigen) säga nej till att tillåta papperslösa som medlemmar. Förbundsstyrelsens argument var att det är svårt för facket att företräda personer som formellt inte har någon anställning, och för de papperslösa själva skulle det kunna vara en olönsam affär då de inte kan dra nytta av fackets försäkringar.

Det är tröttsamma och ihåliga argument.

Bedömningen (eftersom ingen vet med säkerhet) är att de papperslösa blir allt fler och fler. Enligt Fackligt center för papperslösa arbetar i dag omkring 50 000 människor i Sverige utan att ha arbets- och uppehållstillstånd. Det handlar om människor som flytt oroshärdar eller fattigdom för att söka sig en ny framtid. Det handlar om nutidens Anne Frank eller Kristina från Duvemåla.

Under de senaste åren har möjligheten att få stanna i Sverige blivit allt snävare. Det gör att människor som inte ser någon annan framtid än att stanna just här känner sig tvungna att gömma sig. De går under jorden, och för att kunna betala för sitt uppehälle krävs fantasi och uppfinningsrikedom.

De säljer sin arbetskraft till arbetsgivare som inte tittar i offentliga register, vanligtvis inte går efter kompetens utan mer efter lönekrav. Det handlar om företag inom städ-, bygg- och restaurangbranschen. Branscher där de papperslösa utnyttjas under slavliknande förhållanden. Det innebär att löner och arbetsmiljö dumpas för alla i branschen. 

Det fackliga löftet – att inte sälja sin arbetskraft till en lägre lön än den vi tillsammans kommit överens om – innebär att vi inte kan stänga en grupp utanför. För det skulle leda till att arbetare ställs mot arbetare. Att vi konkurrerar om de arbetstillfällen som finns med arbetsmiljö och våra löner, i stället för som det är tänkt – med kompetens. För den som har som avsikt att dumpa löner och arbetsmiljö är ”vi mot dem-tanken” den utan tävlan smartaste taktiken.

Det beslut som i söndags nu äntligen fattades är resultatet av åratals av diskussioner inom Hotell- och restaurangfacket.

Till slut vann alltså förnuftet och solidariteten.

Mer läsning

Annons