Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra Bildt

Innan jag går och lägger mig lördag natt kollar jag igenom mitt Twitter-flöde eftersom det skett ett bombdåd i centrala Stockholm. I mitt flöde hittar jag den nu välkända tweeten av Carl Bildt.

Annons

Carl Bildt är uppenbarligen en av mycket få politiker som förstår hur ett informationssamhälle fungerar. För den som säger att det är rimligt att vi ska sitta och vänta i 12 timmar på ett uttalande från regeringens sida när någon sprängt sig själv i bitar mitt i centrala Stockholm samtidigt som medier tutar och kör har fel, fel, fel.

Information och uttalanden är inte något man som regering sitter och håller på 2010. Att säga något är bättre än att säga ingenting. Nationen behöver veta att regeringen ser samma nyhetssändningar som medborgarna och har läget under kontroll.

Och vad var det egentligen Bildt sa på Twitter som kunde ses som graverande i ljuset av nyhetsflödet?

”Most worrying attempt at terrorist attack in crowded part of central Stockholm. Failed - but could have been truly catastrophic..”

Översatt:

”Ytterst oroande försök till terroristattack mitt i trängseln i central del av Stockholm. Misslyckades – men hade kunnat resultera i katastrof.”

Bildt sa inte något som inte redan hade sagts i nyhetsrapporteringen.

Lärde Tsunamin oss något, så var det att information och snabb respons från regeringens sida är a och o vid en krisartad situation. Därmed var Carl Bildt också den enda regeringsrepresentanten som gjorde precis det vi borde kunna förvänta oss av en regering 2010.

Om än i fel forum.

Mer läsning

Annons