Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kvoterasju varje dag!

/
  • försöker. Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni gjorde tidigare i år ett gulligt försök att sätta tryck på företagen. Tillsammans med Maud Olofsson skickade hon ut  ett brev till valberedningar med frågan: ”Vilka åtgärder har ni vidtagit för att stärka den kvinnliga representationen i era styrelser?”

Annons

Hur kul är det för kvinnan att känna att hon blivit inkvoterad till styrelserummet?

Ja, fråga mannen som sitter bredvid henne. Till kvoteringsdebattens mer komiska inslag hör argumentet att kvinnor måste visa sin kompetens innan de kan bli aktuella för de mest inflytelserika uppdragen.

Att lagstiftningsvägen ändra på den ordningen kommer bara att slå tillbaka mot kvinnan. I kollegornas ögon kommer hon nämligen alltid att ses som den där som fick en gratisbiljett till maktens rum för att hon saknar en snopp.

Den här förmenta omtanken är nästan lite rolig. Dels bygger den på den felaktiga uppfattningen att det skulle saknas kompetenta kvinnor, dels förbiser man det faktum att det redan kvoteras hej vilt, varje dag, på varje årsstämma. När högdjuret ska säkra återväxten till direktionsvåningen väljer han med största sannolikhet en 25 år yngre kopia av sig själv. Någon som delar passionen för arbetet, som kan jobba över när det behövs, som med ett enkelt telefonsamtal kan lämpa över dagishämtningen på ”någon annan” i hushållet (gissa vem).

Det gamla kravet om minst 40 procent kvinnlig representation i börsbolagens styrelser skulle lika gärna kunna omformuleras så här:

Tidigare i år gjorde förvisso näringsminister Maud Olofsson och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ett gulligt försök att sätta tryck på företagen. Eller nej, sätta tryck är en grov överdrift, vad man gjorde var att skicka ut ett brev till 342 valberedningar med en fråga: Vilka åtgärder har ni vidtagit för att stärka den kvinnliga representationen i era styrelser? 77 företag har hittills svarat.

”Det är inte politikernas ansvar att bolagen har dålig könsfördelning”, kommenterar en ignorerad Maud Olofsson den klena responsen.

Att läxa upp bolagen för deras bonusorgier går tydligen bra, men att sätta press för en bättre kvinnorepresentation i våra största företag är uppenbarligen för mycket att begära av regeringen.

Mer läsning

Annons