Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En moderat för sharia?

Jag lyssnar av Kalibers första program om Sverigedemokraterna; ett parti för stollar, rasister, främlingsfientliga och fördomsfulla.

Annons

 Allmänbildningen inskränker sig till några påhittade siffror om invandringens kostnader och diffusa bilder av ett folkhem som aldrig funnits. Resten gyttja.

Den slirigt verbale partiledaren försöker ställa till rätta; detta vi hört är inte partiets själ. Avarter finns i alla partier. Han tar avstånd.

I bakgrunden kluckar partiets kadrer förtjust efter några plumpa skämt om muslimer.

Jag går över till lokalavdelningen, på hemsidan skriver ordförande Roger Hedlund om ditt och datt. Hedlund, ivrig att kräva kunskaper i svenska hos de invandrade, haltar sig fram i språkets labyrinter. I bästa fall en fullt begriplig mening.

Men också när han kämpar på med hemspråket är hans budskap tydligt; mångkulturen är inte bra. Den drar ner det blågula landet i fördärvet. Mögel i den röda stugan. Moln på himlen. Kulturskymning. Konstiga seder.

Källgren Sawela, en vänlig moderat, försvarare av sharia? Och kravaller? Gör hon motstånd mot den vackraste psalmen? Det kan jag aldrig tänka mig.

Men så ser väl Hedlunds lilla inskränkta och intoleranta värld ut.

Annons