Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högerkrav mot högern

Några kristdemokrater i södra landsändan har sett sig omkring och blickat mot framtiden; ekonomin går inte att få ihop. För många ”lagreglerade uppgifter”, och för lite pengar.

Annons

Alternativen vecklar ut sig: Dra ner på ambitionerna, alltså gröpa ur välfärden och bryta mot lagen, eller mer pengar från staten.

sitter Anders Borg på miljarderna. Ingen förståelse att vänta från Fredrik Reinfeldt. Borg har gjort ekonomisk och finansiell passivitet till riktmärken i krisen. Reinfeldt förklarar, som vilken direktör som helst, att om inte pengarna räcker till måste kostymen krympas. Sverige är en del av den globala krisen och ekonomin sätter gränser för verksamheten. Det är bara att spara.

Och finns det pengar på banken skall de sparas för ännu sämre tider. Eller tas ut lagom till valrörelsen.

När oppositionen kräver nya miljarder för att rädda verksamheterna i den offentliga sektorn möts de bara av det arrogant föraktfulla; har ni en egen sedelpress, eller?

, och folkpartledaren Jan Björklund i helgen, uttrycker sig ungefär som oppositionen; det är dags för Anders Borg att vidga perspektiven, och för regeringen att ta sitt ansvar.

Bort från det rent kamerala, att räkna pengar, till en helhetssyn på verksamheten.

Där ute, i det främmande landet, kämpar bypolitikerna med en ekonomi som de inte får att gå ihop.

Där uppe, hos Borg, sträcker sig perspektiven inte längre än till att sitta still i båten och blicka mot horisonten; blir vädret ännu sämre?

De röda och gröna kan inte göra så mycket åt vädret, men det finns mycket annat som kan bli bättre, om bara viljan finns. Men regeringen, eller Borg och Reinfeldt, vill inte.

Annons