Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islam mot kanelbullar

Sverigedemokraterna fick onekligen uppmärksamhet för sin valfilm i och med att TV4 vägrade sända skiten.

Annons

Nu kommer dock en reviderad version trots allt att sändas. Estetiken i den ursprungliga versionen är uppenbart lånad från Schweiziska SVP:s kampanj inför folkomröstningen om minaretbyggen. Burkaklädda damer med barnvagn mot Sveriges pensionärer i en kapplöpning om välfärden. Islam mot kanelbullar.

Sverigedemokraterna vill söndra och härska. I stället för att minska klyftorna vill man öka dem och skapa ytterligare konflikter. Partiets politik baserar sig helt och hållet på fördomar och kapitaliserar på existerande okunskap och missnöje. Sverigedemokraterna vill att vi ska vara rädda. För rädda människor är inte rationella människor.

Att TV4 tar emot smutsiga pengar är i sig under all kritik. Sverigedemokraterna är inte vilket parti som helst. Deras Sverige är ett land bortom anständighet. Det visar valfilmen tydligt.

Rösterna på Sverigedemokraterna är svenska vittnesmål om utanförskap och ett missnöje mot det exkluderande samhället. Det ironiska med det hela är att många människor i det kollektiv Sverigedemokraterna hetsar mot är långt större förlorare i vårt land än deras väljare. Men det är det ingen som pratar om. En röst på Sverigedemokraterna är inte en röst som hörs, det är en röst som inte tas på allvar. Placerade i valurnorna av människor som borde tas på allvar.

Jenny Wennberg

Mer läsning

Annons