Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kri(s)

Det blåser blå vindar i opinionsundersökningarna. Trots att det enligt all politiks logik inte borde göra det.

Annons

 

Sahlin och Socialdemokraternas problem låter sig inte förenklas till Wanja Lundby-Wedin och AMF-skandalen. Det hela handlar om något långt mer bekymrande än så. Det handlar om internt arbete som beskurit Sahlins handlingsutrymme, det handlar om en gubbig rörelse med en kvinnlig ledare som uppfattas som svag och som dessutom från dag ett stått utan ett monumentalt stöd i ryggen i de egna leden, det handlar om en svag opposition som i dag inte utgör ett tydligt alternativ till den passiva politik regeringen gjort till sin i kristid.

Sahlin är just nu en ledare som inte leder. Partiet har unnat sig att fokusera på det interna arbetet, men det kan inte en partiledare göra. Vad som egentligen pågår inom Socialdemokraterna just nu är fullkomligt obegripligt. Någon logik i den tystnadens strategi som uppenbarligen anammats av partiledningen finns inte. Den skadar partiet. Den gör Socialdemokraterna till ett parti som sviker de svaga när de som bäst behöver en stark socialdemokrati.

Läget är akut för Socialdemokraterna. Något som på intet vis bara handlar om ett LO som gjort bort sig. Det hela är tyvärr långt mycket värre och långt mycket allvarligare än så.

Mer läsning

Annons