Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn, Kennet lämnar oss inte

Med dagens veckokrönika på sidan 2 lämnar Kennet Lutti över stafettpinnen på ledarredaktionen. Han gör det ytterligt välförtjänt, efter en imponerande publicistisk insats.

Annons

Sedan mitten på 1990-talet har Kennet varit tidningens kanske viktigaste profil, en skarp och välformulerad röst som vunnit sympati och respekt bland såväl politiska anhängare som motståndare. Såväl inom vårt naturliga spridningsområde som runt om i landet.

Kennets kompromisslösa, stilistiskt briljanta ställningstagande för de svaga och utsatta i vårt samhälle och runt om i världen är värd beundran. I hundratals texter genom åren har vi kunnat ta del av hans känslo-osande utbrott mot orättvisor i alla dess former.

Jodå, det finns en och annan makthavare som haft svårt att smälta Kennets träffsäkra, ofta nålsticksvassa kritik. Men de allra flesta har läst och begrundat hans texter. Låt mig citera några rader i ett brev från moderatledaren i Gävle, Inger Källgren Sawela. Jag hoppas i ett annat sammanhang kunna bereda plats åt hela hennes brev.

En penna, en skarp sådan, kommer att tystna. Och det är nog fler än jag som kommer att sakna den och det pennan kunde formulera. På både gott och ont. För visst har Kennets ledare berört och väckt känslor många gånger, men också väckt tankar som gett vägar till nya funderingar och lösningar.

Kennet! Tack!!

Jag kommer att sakna dina analyser, dina spetsiga kommentarer och din förmåga att snappa upp det viktiga och väsentliga.

Vi hörs och ses.

Ha det bra med din framtid.

Inger Källgren Sawela

Nu kommer inte Kennets skarpa penna att tystna. Kennet lämnar ledarsidan. Men inte Arbetarbladet. Varje fredag kan hans stora läsargrupp ta del av hans personliga reflexioner om stort och smått under veckan som gått, under vinjetten Äntligen fredag. Krönikan får sin plats på sistasidan.

Den fortsättningen är jag väldigt glad över. Och jag vet att många, många andra av hans stora läsekrets kommer att se fram emot hans fredagsspalter.

Samtidigt: Varmt välkommen, Anna Norling, som från måndag tar plats vid Jenny Wennbergs sida, som ledarskribent på ledarsidan.

Presentationen av henne kan ni ta del av på ledarsidan i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons