Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer sånt!

Fina Brynäs i Gävle har en alldeles underbar park kallad Stenebergsparken. Ett vardagsrum under sommaren med vattenlek och minigolf och gott om plats för att sola, äta picknick och läsa böcker som fler borde upptäcka.

Annons

Under lördagen var Stenebergparken också plats för det ypperliga initiativet Stonestockfestivalen. Musik i tolv timmar som gjorde parken levande. Tyvärr verkar många dock ha missat det här fantastiska arrangemanget.

När jag och sällskapet sätter oss i gräset sen eftermiddag finns bara spridda skurar av minifestivalsugna framför scenen. Men de som är där verkar trivas. Och blandat är det också. Rara indiekids, en och annan pensionär, medelålders, några barn och 30-plusare.

Det här var första gången arrangemanget hölls. Det förklarar nog också delvis varför inte fler hittade till Stenbergsparken i lördags. Förhoppningsvis blir det här dock en festival som etablerar sig. En fin avslutning på sommaren och 12 timmar som ger en inblick i hur mycket talang som faktiskt bor granne med Gävleborna.

Kulturum, Kultur fritid i Gävle och Studiefrämjandet gjorde helt rätt i att stötta Stonestock. Och arrangörerna Madeleine Hansen och Karl-Oskar Wicksell ska vara nöjda med sin insats.

Det här är precis vad Gävle behöver.

 

 

Jenny Wennberg,

Brynäsbo och stort fan av Stenebergsparken och fina festivaler. Oavsett storlek.

Mer läsning

Annons