Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några glas för lederna

Annons

Två glas vin om dagen håller reumatismen på avstånd och lindrar värken för den redan sjuke. Glädjande besked för den som konsumerar måttligt och har reumatism i släkten.

Alkohol, i lagom doser, är också ett hyggligt skydd mot hjärtsjukdomar, hjärtinfarkt och diabetes. Det kan också vara bra för minnet, även om motsatsen, det visar all erfarenhet, kan diskuteras.

Men det absolut bästa mot nästan alla sjukdomar är enklare: Lägg ner rökningen. Ett paket om dagen leder rakt mot ekonomisk och fysiskt fördärv, och en för tidig död. Det vet ju alla, också den som röker. Slutsatsen är då enkel; sluta röka, börja kröka. Men lagom, som alltid.

Ge Littorin hans miljon

Sven Otto Littorin vill ha ut sin fallskärm, drygt en miljon. Det är klart att han skall ha sina pengar, dom har han förtjänat, oavsett vad man tycker om regeringens politik. Och det sista han lovade göra före det märkliga avhoppet, som ännu inte fått någon godtagbar eller trovärdig förklaring, ursäktar det mesta. Littorin tänkte ju driva igenom omedelbar kvotering till börsbolagens styrelser. Han önskade en norsk modell, minst 40 procent kvinnor i styrelserna.

Att han var tämligen ensam som kvoterare i regeringen betydde mindre, i alliansen är det starka moderater som bestämmer.

Nu blir det väl inget av den goda reformen och vi får kanske vänta 150 år till på jämställda styrelser, och sådär 100 år på lika löner.

Bengtsson bryter upp

Lasse Bengtsson, den enda anledningen till att överhuvudtaget titta på TV4, slutar och flyttar till Kabul. Där skall han samordna informationen för Svenska Afghanistankommittén.

Det låter intressantare, och oändligt mer meningsfullt, än att lotsa nervösa genom trisskrapningar, göra halt för de svårt påfrestande reklamavbrotten och låtsas intresserad av trav.

Mer läsning

Annons