Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påminnelse till S

/
  • Oförstående.  Ibrahim Baylan verkar över huvud taget inte förstå allvaret i det valnederlag Socialdemokraterna lidit.

Annons

I går kunde vi läsa följande på Ekots hemsida:

”Ibrahim Baylan själv vill gärna sitta kvar som partisekreterare och bedömer att han har förtroende att göra det från sitt parti.”

Ursäkta?

När dammet nu sakta lägrat sig efter Mona Sahlins duell med partiet och hennes tack och hej då verkar de övriga inom det ledande skiktet ha återgått till sin verklighetsfrånvända syn på både sin egen position och vilken roll de kan spela för partiet i framtiden. Det visar Ibrahim Baylans filosoferande kring sin egen maktposition tydligt.

Och tyvärr blir det lätt så. Mona Sahlin var ett tacksamt offerlamm. Impopulär, utmobbad av medierna och med svagt stöd i de egna leden. Med allt ljus på Sahlin verkar uppenbarligen somliga hoppas på att obemärkt kunna klamra sig fast vid sin makt. Men så får det inte bli. Inte den här gången. Den som tror att personförändringarna kan stanna vid Sahlin tror fel. Och Ibrahim Baylan, han verkar över huvud taget inte förstå allvaret i det valnederlag Socialdemokraterna lidit. Eller att han själv som partisekreterare varit med om att bidra till detta nederlag. Vilket bara det i sig borde diskvalificera honom som partisekreterare för Socialdemokraterna.

Ibrahim Baylan var en av de m som gjorde uselt ifrån sig under valrörelsen. Förtroendet för honom torde vara långt ifrån så omfattande som han själv tycks tro. Avgår Sahlin avgår även Baylan. Partiordförande och partisekreterare tenderar att gå hand i hand, och det bör rimligtvis gälla även när färden går ut över stupkanten.

Konstateras kan att Ibrahim Baylans uttalande under gårdagen tydligt visar på delar av den brist på sjukdomsinsikt som tyvärr uppenbarligen finns inom Socialdemokraterna.

När ett parti gör ett katastrofval av den magnitud Socialdemokraterna gjorde vid det senaste valet, kan inte hänsyn tas till individ. Vill Socialdemokraterna rädda partiet måste man också ta ansvar för partiet genom att göra sig av med barlast i form av individer som uppenbart inte är vare sig förmögna eller kvalificerade att leda partiet framåt.

Vad Socialdemokraterna behöver är inte bara en ny partiledare. Vad partiet behöver är en långt mer djupgående personförändring än så.

Mer läsning

Annons