Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politik - så funkar det

Ibland är våra medier häpnadsväckande illa insatta i politikens spelregler. Vilket bland annat blottlades inför parlamentsvalet.

Annons

Före parlamentsvalet släppte Ekot vad de uppenbarligen själva ansåg vara en nyhet.
Marita Ulvskog hade talat med den socialdemokratiska partigruppens ledare, Martin Schultz, om att få hjälp med att lyftas fram i partigruppen. Ett självklart agerande från Marita Ulvskog sida, som är en både rutinerad och skicklig politiker.
Men i Ekots tappning blev ett givet initiativ från Ulvskogs sida till ett krav om gräddfil in i partigruppen.
En nyhet som tyder på uppenbar okunnighet från Ekots sida kring både politikens spelregler och situationen för socialdemokratiska EU-kritiker i parlamentet.
En höna som fick bland annat Svenska dagbladets ledarsida att reagera. På SvD:s ledarblogg försvarade (sic!) Sanna Rayman Marita Ulvskog med följande ord:
”Detta fullt normala nätverkande bland sina politiska kontakter kallar Ekot krav på gräddfil. Jag begriper ingenting. Det hade varit tjänstefel av Ulvskog att inte be om hjälp”.
När uppdragen nu börjat fördelas inom den socialdemokratiska partigruppen visar det sig att Marita Ulvskog blir en av nio vice ordförande. Hennes ansvarsområde blir hållbar utveckling och konkurrens. En post som ger svenskt inflytande i parlamentet på två tunga områden.
Gräddfil in, enligt Ekot, får vi förmoda. Även om det snarare är resultatet av att skicka ett tungt namn och en rutinerad politiker till parlamentet.

Mer läsning

Annons