Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proppmätta partier

Annons

Så här i eftervalsdebatten kan det konstateras att våra två största partier, Moderaterna och Socialdemokraterna, verkar vara tämligen proppmätta. Så proppmätta att de inte riktigt fattar att de båda just genomlevt ett katastrofval.

Moderaternas valresultat är ett fatalt misslyckande. Trots ivrigt kampanjande och Schlingmanniansk kampanjstrategi gick partiet tillbaka och gjorde sämre ifrån sig resultatmässigt 2009. Bekymrar det Moderaterna? Alls icke. I alla fall inte utåt. I stället låter partisekreterare Schlingmann hälsa följande till sina undersåtar:

Det kan noteras att vare sig Moderaterna eller Socialdemokraterna tycks bry sig särskilt mycket om EU och det arbete deras parlamentariker ska genomföra i Bryssel. Nej. I stället är det tämligen uppenbart att parlamentsvalet reducerats till riksdagsvalets förspel. Det är synd. Europapolitiken är viktigare än så.

Och om Socialdemokraterna är nöjda med att vara större än Moderaterna är Moderaterna inte mycket bättre:

Politik i Per Schlingmanns tappning handlar inte om att vilja. Det handlar om att vinna mandat och val. Vad makten egentligen ska användas till. Det verkar däremot vara sekundärt.

Annons