Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Social i sociala medier

Annons

Vi länkar till artiklar, hittar kärleken, skriver statusuppdateringar, för debatter, kommenterar och umgås. Sociala medier är ett alldeles fantastiskt verktyg. Smart använt kan vår närvaro gynna oss i karriären, öppna upp för nya bekantskaper och bygga vårt varumärke. Fel använt blir det däremot lätt till ett sänke. Vilket innebär att sociala medier kräver att vi är strategiska.

Monologande är inte uppskattat vid middagar. Det är precis lika lite uppskattat i sociala medier. Den som ägnar sig åt en evig monolog bör avveckla sin närvaro. Socialpornografiska utläggningar om det privata är bara märkligt. Fyllefejjande är inte att rekommendera. Det är knappast ”roliga” partybilder heller. Och ironi är riktigt svårt.

Att kommunicera via sociala medier är precis lika svårt som att kommunicera live. Och precis lika underbart. För det är på så många sätt fantastiskt att kommunicera med sin samtid. Och om baksidan är näthat och socialt missanpassade gaphalsar som förpestar nätsamvaron med sin närvaro, så är motsatsen alla intellektuella, roliga och givande samtal, debatter och ett socialt rum där avståndet mellan människor är ständigt krympande.

Som mellan dig och mig och ledarsidan till exempel.

Så lägg gärna ifrån dig papperstidningen en stund. Och klicka in dig på Twitter eller Facebook. Så kan vi prata lite, om det här med samtiden.

Mer läsning

Annons