Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för den hunden

Den som möter en kamphund tar gärna ett steg åt sidan, inte för att undvika ägaren utan för att inte få testiklarna bortslitna eller en hundkäft runt strupen.

Annons

Vissa hundar har ofta ägare som påminner om sin älskling. Så det finns ingen anledning att chansa.
Överdrivet? Jovisst, men kamphundar kan vara farliga, både med och utan ansvarstagande ägare. Kraven på förbud är därför begripliga, det måste finnas gränser också för privat djurhållande, såsom i staden, såsom i stallar och lagårdar.
Danmark har förbjudit 13 olika raser och här hemma funderar regeringen på något liknande, frivilligt eller generellt. Förbud mot kamphundar i bostadsområden kan vara en väg, men lagen ska väl gälla lika för alla?
Bättre då att göra som Danmark, införa ett generellt förbud. Det är egentligen ingen stor sak för hundvänner, det finns ganska många raser som inte, under olyckliga omständigheter, förvandlas till veritabla monster.

Israelerna river igen
För en vecka sedan satt Israels premiärminister Netanyahu i Vita huset och försäkrade president Obama att han nu tänkte ta ”konkreta steg” för att få igång fredssamtalen med palestinierna.
I går kom det första steget; israelerna rev ännu ett palestinskt hus i östra Jerusalem, och en familj på sju personer kastades ut på gatan. Snart flyttar en israelisk familj in. Ännu ett steg har då tagits för att etniskt rensa den del av Jerusalem palestinierna ser som sin blivande huvudstad.
Rasistpolitiken fortsätter, alldeles oavsett vad Obama säger och Netanyahu lovar.

Mer läsning

Annons