Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste tänka om

/
  • En rapport från fackförbundet Handels visar att var tionde jobb i handeln är ett arbetsmarknadspolitiskt subventionerat jobb.

Underminerar Arbetsförmedlingen den svenska modellen? Det är en berättigad fråga att ställa.

Annons

Fackförbundet Handels släppte i förra veckan en rapport om arbetsmarknadspolitiska insatser förlagda på arbetsplatser (läs subventionerade jobb). Där konstateras att antalet insatsjobb nära på fördubblats sedan 2009.

I dag finns det ungefär 170 000 insatsjobb. Och det är inom arbetaryrken, som restaurangbranschen, städ och i handeln, som de allra flesta subventionerade jobb finns. Handels rapport visar att i handeln är var tionde jobb ett subventionerat jobb.

Så, hur ska arbetsvillkor och lönenivåer kunna följa med den övriga arbetsmarknaden, när en hel bransch dopas med billig, eller gratis arbetskraft? Hur ska de företag inom handeln som använder sig av schyssta anställningar med ordinarie löner enligt avtal kunna konkurrera med de företag som brukar, och alldeles för ofta missbrukar, statligt subventionerade anställningar?

Nej, det går inte.

Det handlar om ett systemfel

Fas 3-jobb är en av de största insatserna för arbetslösa inom handeln. För dessa har arbetsgivaren ingen lönekostnad, tvärtom. Företagen FÅR pengar. Låter detta som ett sunt system?

En del i ovan nämnda systemfel gäller nystartsjobben. Nystartsjobb är en åtgärd som infördes av Alliansregeringen 2007. Till skillnad från de flesta andra arbetsmarknadspolitiska åtgärder omfattas inte nystartsjobben av de regler som säger att Arbetsförmedlingen ska göra en arbetsmarknadspolitisk bedömning och genomföra samråd med fackliga organisationer i samband med att en arbetslös placeras i insatsen. Att företag som egentligen inte skulle bära sig dopas med gratis arbetskraft är ett kraftigt hugg mot den svenska modell som säger att vi inte motarbetar strukturförändringar, utan i stället aktivt arbetar för att utveckla arbetsmarknad och arbetskraft. Det är svårt att nå en gynnsam samhällsutveckling när vissa företag kan lägga kostnader för löner och arbetsvillkor på en mycket låg nivå. Samtidigt innebär systemet att företag inte konkurrerar på lika villkor.

Den konspiratoriskt lagde kan tänka att det var ett ideologiskt politiskt beslut från Alliansregeringen att utesluta den arbetsmarknadspolitiska bedömningen och de fackliga organisationerna från insyn när det gäller nystartsjobben. På det här sättet är det nämligen julafton för arbetsgivarna, året om. Mycket billig – eller helt gratis – arbetskraft som lätt byts ut mot nya när den första insatsen är på upphällningen. Arbetskraft som i stort sett är helt utan makt att påverka. God jul, året om.

En annan del i detta systemfel är att Arbetsförmedlingen i väldigt hög grad placerar arbetslösa hos företag utan kollektivavtal. Det här innebär att facket inte har någon möjlighet att granska om anställningsförhållanden, löner, arbetstider, arbetsmiljö eller försäkringar efterföljs enligt vad överenskommits. Ett problem för hela samhället eftersom ingen myndighet heller kontrollerar det.

Arbetsförmedlingen är en viktig beståndsdel av den svenska arbetsmarknadspolitiken. Men det som sker just nu är att Arbetsförmedlingen helt förändrar spelplanen för den svenska modellen. Visst behöver vi arbetsmarknadspolitiska åtgärder för att ge de arbetslösa den erfarenhet som arbetsgivarna efterfrågar. Absolut, men den omfattning som det sker i just nu är inte sund.

Vi måste få till en seriös diskussion om de subventionerade anställningarna. Vi behöver riktiga jobb, med riktiga anställningar. Det är vad regering och riksdag bör arbeta för nu.

Mer läsning

Annons