Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Left 4 dead

Left 4 dead
(Valve)
Ålder: 18+
Format: Xb 360, PC

Efter ”Half life 2” och dess uppföljande episoder byter superutvecklarna Valve spår totalt. ”Left 4 dead” är något så simpelt som en rättfram zombieskjutare för fyra personer, fast på en hälsosam dunderdiet av steroider.

Här snackar vi inte tröga odöda som sakta hasar sig fram med ett karaktäristiskt ”wöööööhh”. Nej, i Valves tappning är zombiesarna totalt bindgalna levande döda som springer livet ur sig för att få käka upp det du har innanför pannbenet.

Och det handlar inte om futtiga tio-, tjugo- eller trettiotalet utsvultna monster. Staden i spelet kryllar av dem, nej svärmar av dem, i hundra- eller kanske tusental.

”Left 4 dead” går att spela på egen hand, men ska helst upplevas online med fyra andra spelare. Då kommer era nerver att prövas på allvar när du/ni tvingas möta monstrens vansinnesattacker i små trånga utrymmen där det knappt går att skjuta utan att träffa sina livsviktiga medspelare eller på öppna ytor där hundratals fiender attackerar samtidigt.

Att grafiken och fysiken dessutom hör till det snyggaste vi sett i år gör definitivt inte den här skräckfesten sämre.

Skrämmande nära full pott.